torstai 6. joulukuuta 2012

Joulun lapsi

 Joka vuosi sisimmässäni helähtää joulutiuku, kun astelen jouluaskelmia oppijoitteni kanssa. Tänä vuonna teimme kuviksikin kaiken tärkeimmän. Tuntuu kuin jokin erityinen siunaus viipyisi niissä hetkissä, kun kerron hiljaisena kuulemaansa tutkaileville lapsille siitä tapahtumien ketjusta, joka punoo sisäänsä suurimman lahjan.  Lahjan Jumalalta meille jokaiselle. Kuljettakoon muutama lasten piirros tänään Seimen äärellä piipahtavan tuon pienen joulumatkan, joka antaa enemmän kuin mikään taival.
Enkeli Gabriel saapui Marian luo. Hetkeksi häikäisi kirkas valo koko tilan. "Sinä synnytät lapsen, anna hänelle nimi Jeesus" "Älä pelkää, Jumala on luvannut pitää sinusta huolta "
 Keisari Augustuksen käskystä oli myös MArian ja Joosefin lähdettävä kirjoittautumaan veroluetteloihin . MAtka Beetlehemiin olisi raskas, mutta keisarin sanaa oli toteltava.
 Jumala oli luvannut pitää huolen. Tummuvan iltataivaan alla taival taittui.
 Mutta kaikki majatalot olivat jo täynnä matkalaisia ympäri maan. Ei lie ollut sattumaa, että löytyi majatalon isäntä, jonka kävi sääliksi Mariaa. Tarjosi tallia yösijaksi. Ja tuo yö muutti kaiken. Kirkkaan tähden valaistessa tienoon täytttyi Jumalan suunnitelma. Tuona pyhänä yönä syntyi Hän ihmiseksi ihmisten keskuuteen. Valoksi pimeään maailmaan.
 
Joulun ihmeellinen lahja. Kaiken kiireen ja hälinän keskellä meillä on toivomme Hänessä. Joulun lapsessa.

4 kommenttia:

 1. Voi miten ihanasti tuli kerrottua tuo joulu- evankeliumi. Itse saan vielä monta kertaa kertoa lapsille tuon ihanan uutisen. Tämä aika on parasta seurakunnan lapsityössä. Toinen ja vielä parempi aika on pääsiäinen :) Siu

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos sinulle, kun näytit tarinan meille kuvina.

  VastaaPoista
 3. LAsten kuvataiteen työt ilahduttavat luokkamme seinällä ja muistuttavat joka päivä tästä kaikesta tärkeästä♥

  VastaaPoista
 4. Voi, miten paljosta jään paitsi tänä vuonna, kun ei ole omaa luokkaa! Ihanaa aikaa koulussa tämä joulukuu, vaikka raskastakin tavallaan kaikkinen juhlaharjoituksineen. Siunattua koulujoulukuuta sinulle!

  VastaaPoista