keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Jouluisia mietteitä.....


Yksikseen istuksii tämä Nisseneito puisella vanhalla sohvallaan..

Odottelee, kuuntelee, hymysuin mietiskelee. En malta laittaa häntä enää piiloon. Joulumieli kumpusi siitä hetkestä, kun tämä neito meille jokin aika sitten muutti. Sopivassa määrin olen ääneen jutustellut hälle, että voi kunpa olisikin mukavaa saada sinulle kaveri.....Naisena tiedän, että pienellä vinkkien antamisella ja tarvittaessa suorasukaisemmallakin puheella, saattaa rakas mieheni "yllättää" minut hankkimalla Nissepojan:)Yhtenä iltana jo varmisteli, että onkos se sitten Adalmiinan helmi vai Loviisan aitta, mistä tuo tonttu tuohon tupsahti?!


 JA tokihan jokaisella pitää ikioma nimi olla! Amanda on nimeltään tämä neito. Suloinen kuin mikä! Hieman ehkä ujo.Arkakin. Selvästi on sydämessään kaipaus vierustoverille:)



 Jouluun kuuluu perinteitä, eikös vaan! Minkälaiset asiat ovat sinun joulussasi niitä, mitä täytyy ehdottomasti olla taikka tapahtua? Riihipirtin jouluun kuuluu kuusenhakureissu lähimetsästä. Lupa on tietenkin aina pyydelty metsän omistajalta, jos ei ole omasta metsästä sopivaa yksilöä löytynyt. Jouluaattoaamuna syömme riisipuurot siinä meitin kodassa. Se tunnelma on minulle tärkeä. Rakastan tulen rätinää, puuron porinaa padassa, kanelin tuoksua, savikipot ja puulusikat kruunaavat puurohetken. Ja tietenkin se jännitys, että kelle tulee se MANTELI!Aattoillan ateriaa ennen vanhin lapsi lukee jouluevankeliumin. Ja saa äidin silmät kostumaan kyyneliin....
Vaan enpäs tällä kertaa tämän enempää kerrokaan.....

 "Jumala, lähetä minut enkelin tehtäviin.
Tahtoisin tuoda hiukan iloa sydämiin.
TAhtoisin auttaa, missä apua tarvitaan.
Lohduttaa voisin häntä, joka on murheissaan.
Jumala, lähetä minut enkelin tehtäviin.
Pieniin ja tarpeellisiin, huomaamattomiin."
(Anna-Mari Kaskinen)

3 kommenttia:

  1. Koskettava tuo runo <3

    Meinaatko että teillä noin pieni vihjailu tehoaa :D Vai ootko ennemmin jo maininnut että tonttupoika olis niin ihana saada. Meillä ainakin viestiä pitäisi toistaa viikottain tästä jouluun saakka :D

    VastaaPoista
  2. Jeeeee.....tänään töistä tullessa ukkokulta sanoi, että hae sinä tonttupoika tytölle kaveriksi, hän kustantaa;) Menee se näinkin!
    Siispä huomenissa pitänee kurvailla Loviisan aitalle suoraan töistä. Hmmm.....Amandalle viereen sopisi Aatos!

    VastaaPoista
  3. Voi nuo Nisset on ihania <3 Me päästään tänä jouluna ensi kerran OMAAN metsään kuusta hakemaan :)

    VastaaPoista