perjantai 4. joulukuuta 2009

Joulun sanomaa, tähden kertomaa..............


Joulumieli, suloisen kutkuttava sydänalassa lämpöisenä syleilynä tuntuva kosketus. Se on kietonut kätösensä ympärilleni. Se kuiskii korvaani ja saa minut myhäilemään tyytyväisenä. Joulu sädehtii suoraan sydämiin....jouluiset laulut, rauhallisena soljuvat sävelet ja niiden sanoma asuu kerallani. Riihipirtin jouluun ei kuulu lahjapakettien vuori.Jokainen saa vain muutaman mieluisan lahjan. Suurimman lahjan sanoma ei saa hukkua tavarapaljouden alle. Riemuitsemisen taito pienestä on kallisarvoinen taito. Kääriessäni salaisuuksia jouluiseen paperiin, hyräilen ja hymyilen. Suljen silmäni ja matkaan ajassa kauas taaksepäin.....
 
...suuri tähti kertoi sen.Tallin pienen sisällä syntyi poika Jumalan. Olin eilen oppilaiden kanssa Suuressa lasten joulutapahtumassa. MAtkasimme ensimmäiseen jouluun. IStahdimme Nasaretin kaivon vierelle. Kuulimme naisten kertovan, että enkeli oli ilmestynyt MArialle. Hän olisi synnyttävä lapsen. Vapahtajan. Kuninkaan. Keisarin palatsin pihalla kolme kaukaisilta mailta tullutta tähtien tuntijaa kertoivat nähneensä tähden, joka loisti kirkkaammin kuin mikään muu tähti. Paimenten kedolla lämmittelimme nuotion vierellä, kun valkeus säikäytti meidät. Enkelit kertoivat tähden sanomaa. Majatalon emäntä kestitsi meidät, matkasta uupuneet. Kertoi edellisillan saapuvaisista vieraista. Talliinsa säälistä oli majoittanut MArian ja miehensä Joosefin. Marian, joka oli viimeisillään. Saimme kulkea varovaisin askelin heitä tapaamaan. Seisahduimme. Poika oli viime yönä syntynyt. Seimessä makasi oljilla. Kyynel vierähti poskelleni. Olin niin kosketettu. Toivon, että tuo kokemus olisi puhutellut pieniä oppilaitani.........siinä on koko joulu.
 
Seimen äärellä toivotan teille jokaiselle tähän viikonloppuun rakkautta, iloa, enkeleitä!

1 kommentti:

  1. Itsekkin juuri pakkasin tuossa ensimmäisen joululahjan: ompelin pussukan jonne valikoin muutaman kauniin joulupallon ystävälleni, hänen makunsa mukaan. Lahja on siis harkittua ja ajatuksella.. Niinhän sen kuuluisi ollakkin:) Muistan kuinka luin Mauri Kunnaksen Onnin paras joululahja, ensimmäistä kertaa ja täytyy sanoa, että siinä kirjassa on ajatus kohdallaan, oletko lukenut? Kertoo pojasta jolle vanhemmat ostaa enemmän kamaa kuin tämä edes haluaa:) Monestikohan on näin?
    Hyvää viikonlopun jatkoa!
    UM

    VastaaPoista