lauantai 5. marraskuuta 2011

KAipuu♥

 Marrasharmaan keskellä huomaan ajatusten löytävän polkunsa muistelemaan viimevuotista valkeutta. Tänään ikkunasta näkyvässä kaikki on pysähtynyt odottamaan. Tätä näkymää takaisin.
 Kun mieli myllertää arjen mykkyröissä, kaipuu sisälle syvälle sydämen sopukoihin saakka kulkevasta rauhasta saa isomman tilan. Pian pukeutuu kota jouluiseen asuunsa. Aattoaamun puurohetki aloittaa juhlan. Kun aika on. Silloin pysähtyvät valmistelut ja touhuamiset. Tänään kaipaan jo tuota aamua. Tänään kaipaa moni. Mekin kuljemme hautausmaan tummuvaan iltaan viemään omat tuikahduksemme kynttilämereen. Kertomaan kaipuusta.

Pian saan oppijoitteni kanssa suunnitella ensimmäisen joulun. Joka vuosi se saa uudenlaisen kehyksen ympärilleen. Sanoma säilyy. Aina salaa toivon, että katsomossa joku sydän sykähtäisi. Niin, että sinne tipahtaisi siemenhippu.
HArmaa saa kynttilöiden tuoman valon tuntumaan pehmeältä. Kotoilupäivien aikana olen poltellut niitä aamusta aina illan tummuviin tuokioihin saakka. Puhaltaessani pienentyneet liekit sammuksiin, kiitän. Taas yksi uusi päivä kulki muistoksi. Aina ne antavat jotakin, vaikka ottaisivatkin. Eilen seurakunnan lastenillassa kynttilä sai olla se enkeli, joka johdatti kauan siiten Pietarin vapauteen. Silloinkin rukouksen voima oli valtava. Pian kuljemme hämärään huoneeseen, jossa enkeli kertoi nuorelle naiselle jotakin, mikä muutti kaiken. Ei vain hänen elämässään, vaan meidän jokaisen.
Puuvajalle kulkeminen talven valkeudessa on tunnelmallista. TAkkatuli on jakanut lämpöään jo lukuisiin iltoihin. Vielä ei kulkureittiä tarvitse avata läpi valkean hangen. Mutta sitäkin jo odotan. Odottamisessa koen onnellisuuden. Mieli käy läpi saapuvan juhlan sanomaa. Uudelleen ja uudelleen.

5 kommenttia:

 1. Oi, onko viime marraskuussa ollut jo noin paljon lunta?
  Vai onko kuva vain muistuttamassa, mitä odotamme.☺☺

  Minäkin odotan jo kovin joulua.♥

  VastaaPoista
 2. :) Ei sentään marraskuulla.....viime talven kuvia....tuli tarve fiilistellä valkeudella keskellä tätä tasaisena vanana kulkevaa harmautta♥

  VastaaPoista
 3. :) Piti livahtaa kurkkimaan kuvien ajankohtia...tuo lumikuva ikkunastamme on otettu tammikuun alussa ja tarkistelin samlaa ensilumen tilannetta...ja hups sentään vuosi sitten 8.11. maa oli valkea!!!Ei taida tänä vuonna....

  RAuhaisaa pyhäinpäivää sinulle Irmastiina!

  VastaaPoista
 4. Sinulla on tosi ihana jouluinen blogi. Olen täällä käynyt lueskelemassa teidän joulupuuhista. Minun omassa blogissa on sinulle tunnustus.

  Mukavaa Joulun odotusta!

  VastaaPoista
 5. Hei!
  Hieno blogi sinulla!
  Käy noutamassa tunnustus blogistani:)
  -Minna-

  VastaaPoista