keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Joulu sydämessä

 Tänään kuljin oppijoitteni kanssa joulukirkkoon. Yöpakkasen puraisujen jäljiltä ympärillä siintävät pellot olivat kuuravalkeita. Aamu-usva pehmensi kaiken näyttämään rauhaisalta. Pysähtyneeltä. Kuunsirppi taivaalla seurasi askeleitamme. Tuttu pappi kertoi , miten jokainen kuusenkoriste merkitsee jotakin erityistä. Kynttilä loistaa valoaan , Jeesuksen syntymä toi valon maailmaan. Kranssien ympyrämuoto kuvastaa Jumalan ikuista rakkautta meitä kohtaan. Pieni pukki muistuttaa lahjoista, joita Jeesukselle tallin hämärään tietäjät toivat. Tähti latvuksessa on tärkeimpänä kuusenkoristeena Betlehemin taivaalla kirkkaimpana loistanut tähti. Kulkunen on Jeesuksen kutsu seuraamaan häntä elämässämme. Vierelläni istui poika, jolle paikallaan olo on työlästä. Käsi omassani, sormensa sormieni lomassa, välillä pojan pää painettuna olkapäätäni vasten hän jaksaa kuin jaksaakin. Kun pappi lopettaa, kuiskaa tämä poika: Minä voin ripustaa meidän kuuseen iskän ja äidin kanssa sen huovutustähden, jonka koulussa teimme. Ja sitten sekin on se Jeesuksen syntymän tähti!" Niin, kuiskaan lämpö sydämelläni. Sama poika jatkaa:"Onko Jeesus totta?" Nyökkään hymyillen ja lupaan kertoa Jeesuksen elämästä koulussa vielä monia asioita. "Miksi se joutui sitten ristille?". "Elikö MAria ja Joosef vielä kun se kuoli?" Kysymysten kuiske korvassani lämmitti, ei häirinnyt. Kun saavumme koululle ja ryhdymme pesemään käsiämme ruokailuun menoa varten, tuo poika kertoo pettymys äänessään: "Sinä lupasit kertoa lisää Jeesuksesta!" Olin kosketettu. Ja kiitollinen. Lapsen mieli ja sydän olisi avoin, mutta aikuisten maailmassa on niin monia lukossa olevia ovia!
 Huomenna on viimeinen työpäivä. Hiljenen painamaan oman pääni seimen lapsesta aikuiseksi varttuneen olkapäälle. Avaan sydämeni luukut apposen avoimiksi joulun astua sisimpään!
  
Levollisen lempeitä joulun ajan tuokioita sinulle!

6 kommenttia:

 1. Kiitos Ystäväni.♥

  Rauhallista joulunaikaa sinulle.♥

  VastaaPoista
 2. Kiitos. Lempeätä ja rauhallista joulua sinulle ja siunausta vuodelle 2012 :)

  VastaaPoista
 3. Lapsen aitoudessa ja vastaanottavaisuudessa on kauneus ja totuudellisuus. Ihana pieni poika on vierelläsi istunut.
  Sinulle ja perheellesi toivon riemullista, suloista ja siunattua joulua! Jeesus tullut on!

  VastaaPoista
 4. Ihanaa joulun odotuksen aikaa! Blogissani odottaan sinua tunnustus. Kiitos tästä aidosta ja ihanasta joulublogista :)

  VastaaPoista