sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Riisutut puut odottavat huntuaan

 
 Hiljalleen hiipuu syksyinen väriloisto. Puut  luopuvat lehdistään ja syystuuleen huudahtelevat jäähyväisiään. Luojan luomat riisuvat itsensä paljaiksi. Avaavat oksistonsa vastaanottamaan ylleen valkean kepeän hunnun. Ilmassa tuntuu jo uudenlainen tuoksu. Se enteilee talven saapuilua lähemmäs. Joka vuosi on ainutkertaisen kaunis tuo hetki, kun ensihiutaleet tekevät matkansa luoksemme. Tuovat tullessaan puhtauden. Luonnon jouluevankeliumi on upea! Miten Jumala antoi ainoan poikansa syntyä loistoksi ihmisten keskuuteen. Ei hohtavan kruunun taikka ylvään viitan kantajana, vaan sisäistä loistoa ja iloa julistamaan. Ainutkertaiseksi lahjaksi luomakunnalle. Kunnes riisuutui kaikestaan vuoksemme. Kärsi ja toi valkeuden jokaiselle, joka sen lahjakseen halajaa.
 
 Sytyttelen kynttilöitä hämärtyviin iltoihin. Jokaisen liekin loisteessa koen tyyneyttä. RAuhallinen liekin leikki jakaa hentoja varjoja ympärilleen. VArjon keskellä hohtaa valo. Kuinka kirkas mahtoikaan olla se valo kauan sitten, joka täytti pienen hämärän huoneen. Kun enkeli saapui kertomaan MArialle, mitä hänen osalleen oli annettu.
 Eilisessä illassa jutustelimme joulusta. Suunnittelimme , mitä se toisi tullessaan tänä vuonna. Riihipirtin joulu asettuu punaisena huoneisiin valkoisen vierelle. Tonttuset saavat paikkansa ja enkeleiden rinnalle ilmaantuvat jouluisetkin siivekkäät. Ilo ottaa sijaa sydämistä. Kiitos kohoaa kaiken yläpuolelle. Suuren juhlan sanoma kimaltelee liikutuksena silmissäni. Sen sanoma koskettaa ja kiipeää ihon alle asti. Niin paljon rakasti Jumala maailmaa, että antoi ainokaisen poikansa. Minä kiitän siitä ympäri vuodenjuoksun. Silti jouluna tuo ilosanoma saa ympärilleen suuren juhlan puitteet. Nöyryyden ja hiljaisuuden. Ylistyksen ja kunnian. LApsille joulu tuo tullessaan ensin tämän todellisen lahjan tajuamisen. VAsta pitkästi perässäpäin olkoon halutut paperiin käärityt lahjat. Ne harvat ja valitut. Siinäkin vähän on paljon.
Joulukortteja taidetaan laitella alulle syyslomalla.....se saapuilee luoksemme ensi viikolla parina ylimääräisenä vapaana. Minusta on herttaista suunnitella. Vaalin joulun salaisuuksia kuin aarteita. Sen sanoman nostan kaiken yläpuolelle!♥

2 kommenttia:

 1. Kumpa me kaikki muistaisimme joulun sanoman...osaisimme olla kiitollisia tästä lahjasta, jonka olemme saaneet.
  Unohtaisimme sen kaiken turhan, mitä joulun ympärillä pyörii.

  Ihanaa alkaa odottamaan joulua sinun kanssasi...♥

  VastaaPoista
 2. Meillä myös odotetaan tätä ihanaa juhlaa,juuri korttien suunnittelun merkeissä.
  Lapsenlapsi myi jo pari viikkoa sitten vuosikalentereita ja nyt joulukortteja. Kalentereiden tuotto säästetään kuudennella luokalla tehtävää retkeä varten. Jo tokalta aloitetaan,niin eiköhän retkirahat saada aikanaan kokoon. Joulukortteja myydään partiotoimintaan missä hän käy.
  Joulun sanoma herkistää. Mikä ihana nimi Jeesus,voi kuinka se koskettaa,että Hän rakastaa jokaista.
  Joulun odotuksessa♥

  VastaaPoista